Odds och Betting

Under de senaste åren har oddsspel på nätet vuxit lavinartat i popularitet. På TV dyker den ena reklamen upp efter den andra med spelportaler som erbjuder möjligheten till betting online. Men oddsspel är allt annat än en nymodighet. Vadslagningsspel inom sportvärlden har mer eller mindre alltid förekommit. Dock har oddsspelen utvecklats något otroligt i samband med hur spelsajterna på nätet har växt. Numera kan du spela och satsa pengar inom det mesta du kan tänka dig – från idrottens värld till Melodifestivalen och vem som vinner Nobelpriset. Men att spela på sport är så klart fortfarande störst. Här nedan ser du en topplista med spelbolag som ger dig den absolut bästa bonusen just nu.

Spelbolag med bäst oddsbonus

Spelbolag Bonus Omdöme Spela
100% BONUS
UPP TILL 3000KR
gold Spela nu
redbet logo 100% BONUS
UPP TILL 2000KR
Silver Spela nu
expekt logo UPP TILL
2000KR FREEBET
bronze Spela nu
Mobilbet logo 150% BONUS
UPP TILL 1500KR
Spela nu
NordicBet logo 100% BONUS
UPP TILL 1000KR
Spela nu

 

Vad är odds?

oddsspelI vår guide kommer du att kunna läsa mer om oddsspel så som vad det är liksom det nya spelsättet – live betting. Låt oss ta det hela från början och svara på frågan vad odds egentligen är för någonting! Jo, odds kan användas inom både statistik och vadslagning. När det används inom statistiken handlar oddset om hur pass troligt det är att en viss händelse sker medan det inom vadslagning handlar om proportionen mellan vinst och insats.

För att göra det så enkelt som möjligt så innebär ett högre odds att du vinner mer pengar om du får rätt – dock är det också minst sannolikt att det scenariot kommer att inträffa. De aktuella oddsen ges ut av spelbolagen och de kan vara antingen fasta eller flytande. Med fasta odds betyder det att ett spelbolag redan innan har bedömt om hur stor sannolikheten är att utfallen inträffar medan flytande odds är föränderliga och baseras på hur pass många som väljer att spela och satsa på ett speciellt utfall.

Olika system

Det finns också olika odds i olika länder. Europeiska odds kan också komma att kallas för decimalodds och detta tal talar om hur mycket du kommer att få tillbaka per satsad enhet. Det kan till exempel innebära att du satsar 100 kronor och får tillbaka 1.5 x din insats. Då får du 150 kronor vid vinst – alltså är 50 kronor den summa du vinner. Sedan finns det också brittiska och amerikanska odds som fungerar annorlunda.

Oddsspel i Sverige

Om du vill spela olika typer av oddsspel i Sverige i dag får du nöja dig med det utbud som det statligt ägda bolaget Svenska Spel erbjuder och då handlar det enbart om sportspel. Du känner säkerligen igen namn så som Stryktipset, Europatipset och Måltipset. Att satsa på ishockey och fotboll är förmodligen störst men man erbjuder även oddsspel inom andra sporter. Eftersom Svenska Spel har monopol på spelmarknaden i Sverige är det endast detta du kan ta del av om du går till en fysisk butik i dag. Som bekant har EU-bestämmelser om öppna marknader gjort att spelportaler på nätet har brett ut sig så om du vill ta del av bättre och fler odds kan du med fördel prova på att spela online i stället.

Läsa på eller låta slumpen avgöra?

nyheter oddsMan skulle kunna säga att du kan spela på två olika sätt. Är du kunnig och duktig när det gäller en särskild sport kan dina kunskaper kommer väl till pass. Det kan till exempel handla om en speciell fotbollsliga eller något liknande. När du vet mycket om olika lag, spelare, tränare och så vidare kan det hjälpa dig då du ska försöka sia om hur utgången av en match kommer att bli. Sedan kan du kika hos olika spelsajter på nätet för att se vilka odds som erbjuds för det utfall du tror det kommer att resultera i. Genom att jämföra olika kan du hitta det odds som är det bästa helt enkelt!

Kanske har du inte några djupare kunskaper eller något brinnande intresse utan tycker mest att det är roligt och spännande att spela. Då kan du sluta gnugga analytikern i dag och tro på turen. Prova på att spela på höga odds och håll tummarna för att det mest osannolika inträffar. Det betyder, som du säkert förstår, sällan att du vinner men man ska aldrig säga aldrig. Värt att notera är att detta är ett sätt att spela som passar dig som inte satsar på oddsspel särskilt ofta.

Live betting

I dag är det vanligt med en avdelning bland oddsspelen som kallas för live betting. Detta innebär att du har chansen att lägga in oddsspel under tiden som matcher pågår. Det kan till exempel handla om vem eller vilket lag du tror vinner, vilket lag som gör nästkommande mål eller vem som leder efter en halvlek eller en period. Live betting har blivit väldigt populärt i och med att spänningen ökar dramatiskt med den här typen av spel och det betyder ju också att du har möjlighet att vinna ännu mer under en och samma match.

I och med att allt fler spelare upptäcker tjusningen med live betting är detta ett inslag som blir allt vanligare hos spelsajter på nätet. En del sajter erbjuder till och med en livestream där du kan se matchen i realtid samtidigt som du själv spelar på den!

Fördelar med oddsspel online

Det finns flera fördelar med att pyssla med oddsspel på nätet i dag. Först och främst kan du se fram emot fler odds och bättre odds som vi nämnde redan tidigare. Men det öppnar också fler dörrar när det gäller utbudet av sporter du kan spela på. Dessutom behöver du inte enbart hålla dig till oddsspel och live betting på sport. Du kan som sagt också roa dig med att satsa på utfallen i olika TV-program liksom politiska händelser så som vilket parti som vinner ett val, vem som kommer att vinna ett visst pris på Oscarsgalan också vidare. Det finns helt enkelt mycket att upptäcka! Så det kvittar egentligen vad du är intresserad av så finns det ett oddsspel för dig. Sedan är självklart också möjligheten till live betting en fördel med att spela online samt att du kan se fram emot olika typer av bonusar i samband med att du är medlem hos en särskild spelportal. Har du inte provat oddsspel online är det värt ett försök!